Skogarna har varit fyllda av alla goda svampar och jag har plockat massor. Förvällt och torkat för hela årets behov. Jag kan ju inte bara laga soppa och förättsmackor utan man får hitta på nya spännande rätter med svamp. En vardagmiddag piffades upp med trattkantareller. Vanlig hederlig macaronipudding kändes lite lyxig. Pröva själva ni som har trattisar i frysen.
4 port
4 dl macaroner
1 gul lök
1 pk bacon, skinka eller sidfläsk
2,5 dl förvälld svamp eller 1/2 dl torkad
4 ägg
4 dl mjölk
salt, peppar och riven muskot (om man gillar det)
2 dl riven ost
Koka macaronerna.
Fräs den hackade löken i 1 msk smör, lägg åt sidan.
Stek trattisarna i lite smör om det behövs.
Stek baconet eller sidfläsket om du valt det.
Blanda ner allt i macaronerna i en smörad ugnsfast form.
Vispa ihop äggen med mjölken och krydda.
Häll blandningen över macaronerna och toppa med osten.
Grädda i ca 25-30 minuter.
Servera med sallad om man gillar det.
Rensade trattisar efter en skogsprommis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar