Receptet till dessa otroligt goda nyttiga kex fick jag av min kompis Carina. Hon har alltid massa goda tips på nyttig GI mat. Otroligt enkla att göra och goda att ha som snack med en liten ostbit när man vill ha något att tugga på. Lyxia att ha till ostbrickan, så goda att man kan äta ett kex bara som det är.
Man blandar bara ihop:
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl malda linfrön
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
21/2 dl kokande vatten.
Rör tills smeten är jämn.
Bred ut på en vanlig plåt med bakplåtpapper.
Jag trycker ut med händerna men vill man inte bli kladdig kan man ta ett papper ovanpå och kavla.
Grädda i 175* i ca 15-20 minuter.(beror på ugnen)
Kakan ska vara svagt gyllenbrun
Skär direkt ut fina rutor. Förvara i burk med lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar