måndag 1 mars 2010

Pannkaksrullen

Den fyllda pannkaksrullen får man inte glömma bort. Man kan ju göra så otroligt många varianter. Bara att andvända fantasin. Vardagsmiddag eller en festlig förätt. Bara att välja.Här blev det en svamp och skinkfylld vardagsmiddag med sallad.

Pannkakan:
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk smör

Rör ihop smeten. Börja med äggen och mjölet och späd med mjölken. Krydda med salt, peppar, paprika pulver.
Smält smöret i en långpanna täckt med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan och grädda i 20 min tills den fått fin färg och är rejält fluffig.

Fyllning:
1 hackad gul lök
100 g rökt skinka
2 dl valfri svamp
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk mjöl
1 dl riven ost

Bryn lök och svamp i en klick smör. Strö över mjölet och späd med gräddmjölken. Lägg i den hackade skinkan och krydda med peppar.
Bred fyllningen och osten över pannkakan och rulla ihop till en rulltårta på längden. Skär skivor och servera med en sallad till. Gör man pannkakan i f'örväg kan man bara strö lite riven ost över och gratinera det i ugnen.

Man kan ju även fylla med:

-Tacokryddad köttfärs och riven ost.
-Svampstuvning,.
-Dillstuvade räkor.
-Varmrökt lax och örtcrem fraich.
-Smält lök i lite smör hackad persilja och hackad ansjovis, blanda och fyll.
-Rökt lax och riven peparrot blandat med lite creme fraiche.
-Bryn lammfärs och krydda med rosmarin och vitlök, riven ost, creme fraiche.
-Byt ut min skinka till stekt renskav.

Eller varför inte krydda pannkakan med vaniljsocker och fyll den med färsk frukt och vanilj och lime-kryddad keso.
Ha så kul!

1 kommentar: