söndag 2 maj 2010

Min Saltimbocca med rosmarinpotatis

Som varmrätt samma middag lagade jag en typ av Saltimbocca. I stället för kalv tog jag fläskfile och i stället för prosciutto tog jag Italiensk stark Salami. Strödde riven Västerbottenost över och hällde i vitt vin till skyn. Enkelt och gott.

6 pers

15 st 3 cm tjocka skivor fläskfile utbankade
15 skivor stark salami
stark tomatpesto, ca 1/2 tsk pa varje skiva
100g champinjoner
4 fint hackade scharlottenlökar
1 dl riven Västerbottenost
3 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
2 msk smör
vetmjöl till panering
tandpetare

Banka först ut fläskfileerna till tunna skivor. Lägg varje skiva med plastfolie och slå med en kötthammare. Lägg en skiva salami och bred lite tomatpesto mellan varje skiva, vik och fäst ihop med en tandpetare. Vänd skivorna i vetemjöl, lägg undan till de ska stekas.

Tvätta lagom stora potatisar men behåll skalet på. Koka potatisen tills de nästan är klara, ca 15 minuter. Häll bort vattnet och ringla ca 1/2 dl olivolja över potatisen. Lägg i 3 msk hackad färsk rosmarin, salt,vitlökspulver och peppar, gärna lite örtsalt också. Kanske 1/2 tsk av varje. Blanda väl.

Stek skivorna tills de fått lite fin färg på båda sidor. Lägg dom på ett fat och håll dom varma. Strö osten över köttet. Värm under tiden upp ugnen till 225 * och sätt in potatisen.

När alla skivor är stekta bryn sist svampen och löken utan att skölja ur stekpannan. . Efter ca 3 minuter häll i vinet och buljongtärningen. Smaka av med salt och peppar och klicka i smöret. Häll skyn över köttet och värm några minuter i ugnen om det behövs. Osten ska smälta något men inte få färg. Potatiser bör vara klar. Servera med en fräsh sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar