torsdag 24 februari 2011

Äkta Thailändska vårullar

Här är Carina med våra vårullar och en god sweet chilidippsås. Vi lagade i par, så alla fick laga sina egna rätter som vi sedan åt tillsammans. Carinas trevliga grannar var också med.

300g små vårulleplattor
2 dl hackad kyckling eller fläsk
1 ägg
250 g risnudlar, kokta kalla
1/2 dl skuren vitköl
1/2 dl riven morrot
1 msk hackad vitlök
1/4 msk svartpeppar
2 msk fisksås
1 msk socker
5 dl veg olja till fritering

Koka grovt rivna morrötter och vitkålen tills de mjuknat något. Häll bort vattnet och se till att de blir så torra som möjligt. Skär de kokta nudlarna lite. Blanda färsen med ägg, vitkål, morrot, fisksåsen och sockret. Stek vitlöken i lite olja. Lägg i köttmixen och stek ett par minuter.
Låt fyllningen svalna.
Gör sedan rullarna som mina Thairullar.
Dippa på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar