tisdag 1 mars 2011

Grön ärtsoppa med vin och krispig Parma

En busenkel soppa att laga som förätt eller varmrätt med ett gott bröd. Sältan från paraman gjorde susen. Gjorde något liknande för ett antal år sedan men tappat bort receptet. Gillas även av dom som inte tycker om gröna ärtor. Men säj inte vad det är förrän efteråt.

2 port:
1 msk lök
2 msk hackad salvia
1 1/2 dl gröna ärtor på burk
1/2 grönsaksbuljongtärning
3 dl vitt vin
3 dl vatten
1/2 dl grädde
Salt och peppar
4 tunna skivor Parmaskinka
creme fraish

Fräs löken i 1 msk olivolja. Lägg i salvian och fräs 2 min. Häll på all vätska och skjud soppan i 10 minuter. Låt soppan svalna och mixa den slät med stavmixer. Smaka av men var försiktig med saltet.
Stek Parmaskinkan i olja tills den är ordentligt krispig. Hetta upp soppan, lägg upp och garnera med creme fraish och smulad Parma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar