onsdag 2 mars 2011

Laxrulle

Här är en till. En god liten munsbit som inte är svår att göra alls. Riva, blanda och rulla!

12 st:
4 rispapper
300g färsk fin lax
wasabi
Fyllnig:
1 morrot
1 dl riven rättika
2 msk hackad färsk koriander
3 msk plommonsås
1 msk sesamolja
2 msk fisksås
1 msk sesamfrön torrostade
3 tsk
limejuice
sesamfrön till garnering

Skär laxen i tunna skivor.
Riv rotfrukterna på ett rivjärn (juliennerivare)
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål.
Blötlägg ett rispapper i taget tills det mjuknar.
Lägg på papper eller ren handuk. Dela i 4 delar.
Lägg en bit lax och 1 tsk fyllning på verje ruta. Laxenbiten ska vara lika stor som rispappret men fyllningen kan gärna sticka ut på sidorna.
Rulla ihop och garnera med lite rostade sesamfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar