lördag 2 april 2011

Smarriga Chokladbollar

De här chokladbollarna gjorde jag ofta när barnen var små och det var mycket fikande med alla mammalediga kompisar. Tror jag fått ett liknande recept av Catrin från början. Superenkelt och bra att ha om det kommer oväntat besök. Gar bra att frysa. Livsfarliga.

ca 20-30 st beroende på stl:

200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 mugg kaffe latte, ca 3 dl
7 dl havregryn
coccos flingor

Blanda allt i en foodprocessor. Kör tills det blir en slät smet. Den blir ganska lös.
Forma bollar med hjälp av en sked och rulla i coccosflingorna.
Man blir kladdig!
Lägg på ett fat och ställ in i kylen. Det går bättre att lägga ner bollarna i en burk med lock när dom stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar