Visst blev dom snygga
600 g levin
400g vatten
100g surdeg
800g proteinrikt vetmjöl
100g muscovadosocker
18g salt
Körde allt i maskinen i 10 minuter. Hällde i saltet och körde ytterligare 5 minuter.
Ner i oljad plastlåda och jäste i 120 minuter. Vek ihop degen 3 gånger den första timmen.
Delade försiktigt degen i två delar och la dom i korgarna. Sedan fick dom jäsa till dubbel storlek och tills dom känndes lagom spända. Det tog 120 minuter. Trycker man försiktigt på ytan spänns fördjupningen ut igen direkt.
Satte in bröden i 250* varm ugn på het plåt eller en sten(om man har det) i 5 minuter. Sedan sänkte jag till 200* och gräddade dom i ca 40 minuter till. Denna gäng var jag lite osäker på hur länge dom behövde så jag mätte temperaturen till 96*.
Härligt när dom blev så fina.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar